Blog

Renoveren, Tips & Advies, Verhuurproblemen

Nicotine geur en nicotine aanslag uit woning verwijderen

Heeft u een huis waarin de vorige eigenaar heeft gerookt?
Dat zal men ruiken want nicotine geur trekt overal in!

Zelfs als alle inboedel en stoffen zoals tapijten en gordijnen zijn verwijderd is de kans groot dat er een sigarettengeur blijft hangen.

Nicotine aanslag verwijderen door schoon te maken

In eerste instantie maakt u met een allesreiniger alle afwasbare oppervlakten schoon, denk aan ramen, deuren, schakelaars, (keuken)kasten,…

nicotine-ramen

Vervolgens gaat u de muren en plafonds zo goed mogelijk schoonmaken. Nicotine aanslag laat een vette laag achter die niet eenvoudig te verwijderen is. U kan hiervoor best gebruik maken van ammoniak of een vet oplosser.

plafond afwassen slecht idee
Het heeft geen zin om muren en plafonds gedeeltelijk af te wassen, bijvoorbeeld bij plaatselijke rookschade,  er zal altijd een kleurverschil blijven.

Afhankelijk van het type ondergrond kan schoonmaken op het eerste zicht werken maar bij het opdrogen is de kans groot dat de gele nicotine laag of vegen weer zichtbaar worden. Op plaatsen waar bijvoorbeeld een kader heeft gehangen of een kast heeft gestaan zal het verschil overduidelijk blijven.

Aanbrengen van nieuwe professionele verf

De enige oplossing om alle vegen weg te hebben is om de muren en plafonds opnieuw te schilderen met kwaliteitsverf. Ook voor lak schilderwerk zoals op deuren en kozijnen geld hetzelfde, de nicotine trekt in de verflaag en is hierdoor niet meer schoon te krijgen.

Opnieuw behangen

Ook voor behang hebben we slecht nieuws, de nicotine blijf erin. Opnieuw behangen is ook hierbij het verdict.

Tot slot

Let op! Koop niet zomaar de eerste de beste muurverf bij de doe-het-zelf, de nicotine zal er weer doorheen trekken. In sommige (verhuur)situaties is het misschien een idee om te kiezen voor een verf met een hogere afwasbaarheidsgraad. U laat daarom deze schilderwerken best aan een professional over.

Wij helpen u graag met onze schilderwerken, aarzel niet om contact op te nemen voor een offerte op maat!