Blog

Tips & Advies, Verhuurproblemen

De huurder gaf zijn sleutel, maar laat de rommel achter

U krijgt bij het einde de huurwoning terug vol rommel…

Een verhuurder had dat voor en stapte naar de rechter (vred. Aarschot, 13.07.2018). De huurder had immers wel de sleutel terugbezorgd, maar het pand was niet leeg. Hij wist niet goed wat hij met die rommel moest beginnen.

Let op! Wat niet kan, volgens de rechter, is om in zo’n geval – indien de huurder het pand teruggegeven heeft door de sleutels te bezorgen – verder huurgeld te vragen tot het pand ontruimd is. Uit die houding volgt volgens de rechter dat ze afstand doen van wat zich daar nog bevindt.

U kunt de opruimkosten wel op de huurder verhalen. Op de huurder rust immers volgens de rechter ook de verplichting om de huurwoning aan het einde te ontruimen. Komt uw huurder hieraan tekort, dan kunt u dus die kosten nog op hem verhalen en eventueel inhouden op de huurwaarborg.

Overhandigt de huurder u reeds de sleutel, maar laat hij nog rommel achter, dan mag u ervan uitgaan dat hij daar afstand van doet. Reken dus niet verder huur aan, maar verhaal wel de opruimkosten op hem.

Wenst u die rommel te laten opruimen en het pand terug snel in orde te laten zetten voor verhuur, neem contact met ons op!

Bron: Indicator