Blog

Tips & Advies, Verhuurproblemen

Hoe vermijden dat uw huurder gaten boort in muren of plafond?

Als iedere huurder een paar gaatjes boort bent u, na een paar huurders, zó een gehavende muur rijker. Die gevulde boorgaten blijven bijna altijd zichtbaar. Hoe kan u deze gaten en ook de bijhorende waardevermindering van het pand vermijden?

1. Geef duidelijke richtlijnen in het huurcontract en besteed voldoende aandacht aan een plaatsbeschrijving

 

Elke verhuurder doet er goed aan om in het huurcontract enkele richtlijnen te vermelden om beschadigingen door het boren van gaten in muren of plafond zo veel mogelijk te beperken …

Als je huurder een nieuwe tv heeft gekocht …

… en de huurder 2 keer te laten nadenken alvorens hij aan de slag gaat. Vermeld bijvoorbeeld:

Boren van gaten in het plafond om verlichtingspunten op te hangen mag alleen 6cm rond de stroomdraad. Er mogen geen gaten in de muren geboord worden, indien dit toch gebeurd worden de muren in hun oorspronkelijke staat hersteld en totaal opnieuw geschilderd door een vakman.

Want los van de staat en sterkte van de muur en wat er allemaal in de muur kan zitten wat uw huurder niet weet (gasleidingen, elektriciteit,…), boren ze gaten en doen ze daar pluggen in. Ze hangen kastjes en kaders op … En op een dag gaan ze verhuizen.

Dan moet die muur weer in originele staat hersteld worden zoals beschreven of gefotografeerd in de plaatsbeschrijving. Dus niet even een likje muurverf in de gaatjes of nog erger ze opvullen met siliconenkit (gebeurt echt!). Als verhuurder mag u vragen/eisen dat er goed wordt opgevuld met plamuur, dan geschuurd en de hele muur terug in de verf wordt gezet zodat men de gedane schade niet meer kan zien.

2. Stel alternatieven voor

 

Er bestaat een volledig assortiment klevende en verwijderbare montage oplossingen. Uw huurder kan die hamer en boor laten liggen! Met hun klevende spijkers heeft uw huurder de vrijheid om allerlei voorwerpen op verschillende ondergronden te plakken, zelfs kwetsbare, zoals behang of pleisterwerk.

Hun klevende spijkers worden bevestigd met de Powerstrips® technologie en kunnen zonder sporen worden verwijderd. Ze kunnen dus altijd worden verplaatst, en ze laten alleen maar een onbeschadigd, schoon oppervlak achter.

 

Meer informatie

3. Zorg voor een “gestoffeerde” woning

 

In een gestoffeerde woning is bij het intrekken het pand al voorzien van basisvoorzieningen, zoals verlichtingsarmaturen en gordijnen. In principe hoeft een nieuwe bewoner alleen nog zijn eigen meubilair te plaatsen om de woning in te kunnen trekken en hoeft die zelf geen gaten te boren om de gordijnen of verlichting op te hangen. Op deze manier kan je dus het risico op (verkeerde) gaten voor een groot deel beperken.