Blog

Tips & Advies

Vakantiewoning in orde zetten voor verhuur

Investeren in vakantiewoningverhuur is iets anders dan investeren in een tweede verblijf. Je moet de focus leggen op inkomstenoptimalisatie en niet op persoonlijke voorkeuren. Niet iedere koper heeft hierin het juiste inzicht.

Velen willen iets kopen met het oog op verhuurinkomsten, maar als het erop aankomt kiezen ze een woning waar ze zelf graag in zouden willen wonen. Wat geen probleem is als de koper effectief van plan is om er ooit te gaan wonen. Diegenen die wel voluit voor de verhuurinkomsten willen gaan zullen met iets meer uit de hoek moeten komen.

Verhuur je vakantiewoning niet als je niet bereidt bent om geld te investeren

 

Make-over

Het is zeer waarschijnlijk dat je tweede verblijf, gedeeltelijk, ingericht is met oude meubels, die je van iemand gekregen hebt of die je in je eigen woning niet meer wou of nodig had. Perfect voor eigen gebruik natuurlijk, maar betalende gasten zullen dit minder appreciëren. Je vakantiewoning zal tip top in orde moeten worden gezet. De meubels moeten niet splinternieuw zijn maar het plaatje moet wel kloppen qua vorm en kleur. Als finishing touch mogen wat gezellige kussens en accessoires niet ontbreken.

 -> 

Het is niet de bedoeling dat je alles eruit smijt en van nul begint, maar probeer te werken met wat je hebt om het zo aangenaam mogelijk te laten lijken – op je online foto’s en zeker en vast ook in realiteit voor wanneer je gasten arriveren.

Noodzakelijke basics

Zorg voor een uitgebreid arsenaal keukengerij, vervang die versleten handdoeken naar dikke, zachte nieuwe. En tja, wifi en tv heb je zelf misschien nooit nodig geacht, maar elke vakantieganger verwacht dit nu éénmaal standaard, zeker als er kinderen meekomen.

Onderhoud

Alle onderhoudswerken en reparaties moeten gedaan zijn vooraleer je betalende gasten mag ontvangen. De wasmachine die je een tik moet geven alvorens hij wil starten, moet je vervangen, zonder excuus.

Dus er zijn wel wat kosten en aanpassingen die in het begin wat tijd in beslag zullen nemen en wat geld zullen kosten. Weet je niet waar te beginnen, neem vrijblijvend contact op met Verhuurklaar voor advies en uitvoering!