Blog

Verhuurproblemen

Huurder heeft niet schoongemaakt

Normaal gezien verlaat de vorige huurder van het pand uw woonst in goede staat. Alle schade die er nog niet was bij de eerste plaatsbeschrijving moet de huurder immers herstellen.

Er zijn echter gevallen waarbij u toch voor verrassingen komt te staan en de huurder niet heeft schoongemaakt, vb bij het overlijden van uw huurder of een roekeloos vertrek door één of andere reden (relatiebreuk, schuldeisers, …). Herstelt de huurder de huurschade niet of komt hij zijn huurdersverplichtingen niet na, dan kan de verhuurder de kosten voor de herstelling en onderhoud door Verhuurklaar afhouden van de huurwaarborg. Anderzijds kan ook de huurder zelf of in samenspraak met de verhuurder, er voor kiezen om Verhuurklaar in te schakelen.

Kom je niet tot een akkoord met je huurder en wil je een vergoeding omdat de woning niet voldoende proper is dan moet je een procedure starten voor de vrederechter. Overweeg op voorhand of het sop de kool hier wel waard is. Weet dat als je geen plaatsbeschrijving opmaakte bij het begin van de huur je huurder wel eens zou kunnen argumenteren dat de woning ook niet proper was toen hij er inging.

Checklist onderhoud en herstelling bij het einde van de huur

 

Heel wat kopzorgen van een vertrekkende huurder kunnen opgevangen worden met een goede voorbereiding.

Stuur deze checklist naar uw huurder enkele weken voor effectieve verhuizing om hem te herinneren aan sommige afspraken, u kan deze als pdf downloaden: www.verhuurklaar.be/downloads/checklist-einde-huur.pdf